Merülj el városod szépségeiben a Séták Hétvégéjén!

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatunk július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt hasonló programokon. Ezeken a sétavezetők a városi térben mutatnak be egy-egy olyan témát, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Budapest, Szabadság-híd - Az elmúlt évek egyik sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódításaForrás: Jane Biriukova/Shutterstock

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták éjszakája után a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés idén a Séták hétvégéjét hirdeti meg.

Július első három napján Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon tart tematikus városi sétákat a Budastep, a hosszúlépés.járunk?, az Imagine Budapest, az Idegenvezetés-Dunakanyar, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ, a Napoleon-Vin és Zubreczki Dávid.

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint a Föld alatti Budapest - a Várnegyed mélye, a Nem hisztéria! Astoria!, a Tabán, Édes élet!, a Nincs itt semmi látnivaló! - Zugló rejtett öröksége vagy a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége című séták.

A Séták hétvégéje részletes programja a setaszovetseg.hu honlapon érhető el.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek