Várudvar fesztivállal indítják a balatoni szezont Szigligeten

Várudvar Fesztivállal indul a balatoni régió új kulturális és gasztronómiai központja, a Szigliget Várudvar nyári szezonja június 17-19. között - adta hírül az MTI. A három nap alatt olyan együttesek lépnek majd fel Szigligeten, mint a Follow The Flow, a Carson Coma, a Fran Palermo, a Tudósok vagy a Honeybeast.

A Várudvar Nyitó Fesztiválján zenei és színházi előadássokkal, illetve gasztro élményekkel is várnak ránkForrás: Facebook/Szigliget Várudvar/©Attila Hering

Aki jegyet vált az eseményre, belépést nyer vele a szigligeti várba és a Veszprém megyei település strandjára egyaránt - jelezték a szervezők. A fesztivált követően a Várudvar egész nyáron koncertekkel és szabadtéri színházi előadásokkal várja a közönséget.

A koncertek mellett szabadtéri színház és szabadtéri mozi is gazdagítja a kínálatot. A Centrál Színház Házassági leckék 1. és 2. előadásaiban Stohl András, Kovács Patrícia, Balsai Móni és Schmied Zoltán is látható lesz, de más színházak darabjaival is készülnek, például a Meseautóval, az Egérfogóval vagy A miniszter félreléppel. Színpadra áll a Rezes Judit-Szabó Győző házaspár, Csányi Sándor, Thuróczy Szabolcs, Pokorny Lia, Hernádi Judit, Kern András és Dobó Kata is.

A Várudvar gasztronómiai részlegén megkóstolhatjuk majd a Nem rossz süti by Rácz Jenő, a Buja Disznó(k), a Digó Pizza és a Costes kínálatát, és lesz egy olyan stand is, ahol hétről hétre más és más éttermek főznek - tájékoztattak a szervezők.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek