A világ első bazaltorgona-koncertjére készülnek a Balaton-felvidéken

Közeledik Szent György napja, és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai nem kisebb eseménnyel készülnek, mint a világ első bazaltorgona-koncertéjek megszervezésével.

Egyedülálló koncert lenneForrás: aktivmagyarorszag.hu

A Szent György-hegy mindenki által ismert és csodált bazaltoszlopai mostantól nem csak látványukkal, de hangzásukkal is lenyűgözik a műértő túrázókat. A tavasz kezdetével ipari alpinisták kezdtek el járatokat fúrni a megszilárdult vulkáni kőzetbe.

A munkálatok a Zeneakadémia szakmai vezetésével folynak, hogy április 24-én, György napon felcsendülhessenek a gigászi akkordok.

A hagyományteremtő esemény vendége Varnus Xavér orgonaművész lesz, aki Bach és Liszt ismert művei mellett az átdolgozott Indulj el egy úton... kezdetű népdalt is előadja. A gyerekeknek a kisebb oszlopokat hangolják be, amin xilofonként játszhatnak, így minden korosztály megtalálja a maga programját. Az erózió során leomlott kövekből a rekeszmászáshoz hasonló oszlopépítő versenyt szerveznek, melyekkel még látványosabbá szeretnék tenni az oszlopcsarnokot – írja az aktivmagyaroszgág.hu.

Lévén április 1. volt, ezt csak egy tréfának szánták. Senki ne aggódjon, hogy járatokat fúrtak a bazaltoszlopokba! Bár a környezet szép, és egy koncertnek valóban csodálatos hátteret adna.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek