Filmrajongók figyelem! Elkezdődött az Anilogue Filmfesztivál

Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált 2003 óta rendezik meg, és minden évben, nagyjából 15 egész estés alkotást és 300 rövidfilmet mutatnak be szerte a világból a szervezők. Így akik november 24. és 28. között elmennek valamelyik budapesti helyszínre a három közül, az elmúlt évek legjobb és legbizarrabb animációs filmtermésével kerülhetnek kapcsolatba.

A 19. alkalommal megrendezett fesztivál filmjeit az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+Cinemában és a Francia Intézetben vetítik. Amint azt a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán is írták, idén 10 egész estés animációs filmet mutatnak be az Anilogue-on: a fesztivál nyitófilmje, amit november 24-én, 19 órától vetítenek az Urániában, a Farkasok népe (Wolfwalkers) című, szemet gyönyörködtető, kézműves animáció lesz, a többszörös Oscar-jelölt ír stúdió, a Cartoon Saloon műhelyéből.

Az Anilogue-on lesz látható először, és egyelőre utoljára Mamoru Hosoda legújabb filmje, a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő. A Marona csodálatos kalandjaiban egy kiskutya életét követjük végig három gazdáján keresztül, A kedvenc háborúm a hidegháború idején a Szovjetunióban felnőtt rendezőnő gyerekkorát mutatja be, a vadnyugat leghírhedtebb határőrnőjéről szóló CALAMITY, pedig Jane Cannary gyermekkoráról szól. Valós eseményeken alapul a Josep, mely két férfi barátságát mutatja be a spanyol polgárháború alatt, az Öld meg és hagyd el a várost pedig egy szürreálisan bizarr lengyel horror az ínyencségre vágyóknak.

Belle: A sárkány és a szeplős hercegnőForrás: Japan Foundation Budapest / Mamoru Hoshoda

Ezek mellett három másik japán alkotást is láthatnak az érdeklődők a fesztivál ideje alatt: A tenger gyermekeiben egy fiú különös vonzalmat érez a nyílt víz és a vízi élet iránt, a Hétnapos háborúban fiatalok lázadnak fel a felnőtt világ uralma ellen, az Ongaku: A zenénkben pedig három tinédzser srác alapít minden tudás nélkül punk együttest.

A filmfesztivál vetítéseire a belépődíj 1800 forint, kivétel az Animált éj című előadás, amelyre a belépő 2500 forint. Jegyeket a mozik weboldalán és pénztáraiban lehet kapni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek