Férfikarok akasztják össze a bajszukat Pécsett

Olyan műveket hallhatunk a szeptember 24-én indult és 26-ig tartó, 25. Európai Bordalfesztiválon, mint a Carmina Burana kétzongorás, ütőhangszeres feldolgozása, amit a pécsi és eszéki egyetemi kórus és a meghívott férfikarok adnak elő. Már akkor is beleborzongunk az élménybe, ha csak rágondulunk. A fesztivál második napjának gálakoncertjén pedig meg is hallgathatjuk, ha a mai megnyitóról lemaradtunk volna.

Misina Néptáncegyüttes és TáncszínházForrás: ©Szentgyorgyvary Renbeka / Európai Bordalfesztivál / Facebook.com

A Bordalfesztivált Pécsen és a villányi borvidék településein rendezik meg, a 10. Villányi Prémium Bormustrával együtt. A rendezvény házigazdája a Bartók Béla Férfikar. Mellettük hallhatjuk és láthatjuk még a Szolnoki MÁV Férfikart, a Zengő Együttest, a Vivat Bacchus-t, több egyetemi kórust, Horváth István tenorista előadását, Bognár Szabolcs baritonénekest és Balatoni Sándor orgonista műsorát, valamint a Misina Néptáncegyüttes és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar fellépéseit

A pénteki villányi megnyitót követően, szeptember 25-én szombaton a pécsi Kodály Központban tartják a fesztivál gálakoncertjét, amelynek első felében a fesztivál fellépői bordalokkal szórakoztatják a közönséget, második felében pedig Pécsen is előadják a Carmina Buranát.

A pécsi koncertet megelőzően a tizedik alkalommal megrendezett Villányi Prémium Bormustra keretében tucatnyi villányi pincészet mutatja be termékeit, közöttük a tradicionális Villányi Franc-t és a bisztróbor REDy típust is - olvasható a Bordalfesztivál oldalán.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén a Népek bordalai és táncai című rendezvénnyel zárják a programsorozatot. A winesongfestival.hu oldalon megtalálni minden tiszteletjegyre vonatkozó információt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek