Nem csak sakkozókat vár a budapesti Világsakkfesztivál

A női sakkozók sikereit megzenésítő énekesnő. Egy mérnök, aki „érzelmes" oldaláról is ismeri a sakkot. A kreativitás nagymestere, aki könyvet írt arról, miért lehet jó, ha gépek módjára gondolkodunk. Október 9-én mindannyian ott lesznek a 2021-es Világsakkfesztiválon Budapesten, melyet most először egyszerre online és offline formában valósít meg Polgár Judit, minden idők legeredményesebb női sakkozója.

Azoknak is érdekes lehet ez a fesztivál, akik nem jártasak a sakk tudományában - illusztrációForrás: stevepb/Pixabay

Az esemény különlegessége, hogy a sakk, a művészetek, az üzlet, az oktatás és a tudomány közötti összefüggéseket állítja a középpontba, így azok számára is érdekes lehet, akik nem feltétlenül mozognak otthonosan a sakk világában, írják a szervezők közleményükben.

A fesztivál játékos kihívásokon és előadásokon keresztül mutatja be a sakk mindennapokat átszövő ezer arcát. A helyszíni programoknak a Magyar Nemzeti Galéria ad majd helyet, melyeket virtuálisan is figyelemmel kísérhetünk. Emellett számos agytornát és érdekességet is találhatunk az esemény virtuális fórumán. Az idei eseményen a kreativitás és az innováció kapja a főszerepet.

Noam Manella a Think Like a Machine (Gondolkozz úgy, mint egy gép) című nagysikerű könyv szerzőjének előadásából például megtudhatjuk, miként ébreszthetjük fel a bennünk szunnyadó kreativitást. Ashwin Subramanian, indiai mérnök pedig egy forradalmian új kísérlet részleteibe kalauzolja el a nagyközönséget: a biofeedback eszközeivel feltárja, mit üzen a sakkozók teste játék közben és hogyan tudják ezeket az apró jelzéseket hasznosítani a felkészülés során. A látogatóknak egy hamisíthatatlan zenei élményben is részük lehet Juga Di Prima, chilei énekesnő jóvoltából, aki a nemi esélyegyenlőség jegyében dolgoz fel közismert dalokat. Nem titkolt célja, hogy legújabb dalsorozatával hírét vigye a női sakkozók teljesítményének, hogy azok legalább akkora figyelmet kapjanak, mint a férfi játékosok sikerei. A részletes programról az esemény Facebook-oldalán tájékozódhat

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek