Budapesten látható először a nemzetközi jelentőségű utazókiállítás

A techno nem csak zene. A techno életérzés, ami sajátos társadalmi és gazdasági struktúrákat mutat meg, valamint politikai üzenete is lehet. A techno impulzusai megjelennek a művészet, a popkultúra, a médiafogyasztás és a technológiák különböző területein, olvasható az Art Quarter művészeti központ honlapján, amely egy kiállítás keretében mutatja be, mi mindent jelent a techno.

Art Quarter BudapestForrás: Art Quarter Budapest/Facebook

A budapesti Goethe Intézet és az aqb együttműködésében megvalósuló tárlat világpremier: Budapesten látható először, majd nemzetközi jelentőségű utazókiállításként innen indul tovább. A kiállítás fókuszában olyan műalkotások állnak, amelyek a kommercializálódás, a digitalizáció, a sajátos test és térélmény és kreativitás kérdéseivel foglalkoznak. Németországban a techno összekötő elemként működött Kelet és Nyugat között, és a berlini fal leomlása után különösen nagy jelentőségre tett szert. Berlin, amely az 1990-es években a Love Parade-dal hívta fel magára a figyelmet, a techno egyik legjelentősebb fővárosává vált.

A tárlat a videóinstallácókon kívül objekteket, táblaképeket, szobrokat rendez egymás mellé, egy külön dokumentumszekciót is magába foglal, s az aqb Project Space galériatere mellett a pincétől az emeletig betölti az Art Quarter Budapest épületének több termét. A kiállítás és kísérőrendezvényei lehetőséget és egyúttal esélyt adnak arra, hogy a képzőművészet és techno hazai kapcsolódási pontjaira is reflektáljunk.

A kiállítás október 3-ig tekinthető meg a Nagytétényi út 48-50. szám alatt, keddtől péntekig 12 és 18 óra között, valamint előzetesen egyeztetett időpontokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek