Szentendre valódi arca tárul fel a hétvégi nyárbúcsúztató fesztiválon

Augusztus utolsó hétvégéjén a korábbi évekhez hasonlóan idén is nyárbúcsúztató fesztivál várja a látogatókat Szentendrén, Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva címmel. Az irodalmi, színházi, gasztronómiai, képző- és iparművészeti programok között szerepel a Barabás Lőrinc Quartet és az LGT Emlékzenekar koncertje, de lesz fényfestés, és jótékonysági gumikacsa verseny is.

Szentendre e hétvégén még izgalmasabb lesz, mint szokottGisling/wikipedia

A Szentendrei Kulturális Központ idén 16. alkalommal rendezi meg a fesztivált, a járványügyi helyzethez igazodva ezúttal kisebb körben, családiasabb, bensőségesebb hangulatban. A bohém programsorozat a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával jön létre, és célja, hogy megmutassa a város turizmuson túli autentikus arcát.

A szentendrei lokálpatrióták szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit.

A látogatók betekinthetnek a szentendrei udvarokba, találkozhatnak lakóikkal, a műhely- és üzlettulajdonosokkal, és a házigazdák által szervezett programokon megismerhetjük munkájukat és életüket.

Szentendre a turisták egyik kedvenc dunaparti városaForrás: CC BY-SA 3.0/Uzo19/Wikipedia

A Városház udvara korlátozott számú hallgatóságú koncerteknek és egy stand up comedy előadásnak ad majd színteret: fellép a Barabás Lőrinc Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél, az LGT Emlékzenekar Karácsony Jánossal, valamint a Vujicsics a Söndörgő és a ViGaD.

A Barlang összművészeti programokkal, a P'Art Mozi vetítésekkel színesíti a programkínálatot. Szentendre ikonikus helye, a Fő tér napközben ismét a gyerekeké lesz: játszótér, ügyességi, kézművesprogram, bábszínház várja őket.

Szentendre Fő tere a gyereket szolgálja kiForrás: CC BY-SA 4.0/Pusztella/Wikipedia

Este pedig a látványos fényfestésben gyönyörködhetnek a látogatók a város főterén. A Templomdombon ismét megrendezik a tavaly nagy népszerűségnek örvendő zenés közösségi festést, melyen az éjjelt és a nappalt festhetik meg egy hatalmas, kifeszített vászonra az alkotni vágyók. Emellett jótékonysági gumikacsa-versenyt is szerveznek a Rotary Szentendre szervezésében, a 10. jubileumi eseményen szombat délután vehetnek részt az érdeklődők. A részletes programról itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek