Nosztalgiabuszok fesztiválja várja a hétvégén, Kőbányán

Ikarus-fesztivált rendeznek a Közlekedési Múzeum szervezésében szombaton és vasárnap Kőbányán, a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

Ikarus 66Forrás: CC BY-SA 3.0/Joxy/Wikipedia

Megismerni egy frissen restaurált Farost, az Ikarus első sorozatban gyártott csuklós buszának vezetőfülkéjében ülve megtapasztalni, milyen lehet buszvezetőnek lenni, vagy játékos feladatokat megoldani régi magyar buszok és mozdonyok között – mindez lehetséges lesz az Ikarus fesztiválon augusztus 28-án és 29-én.

A márka képviselőinek kisebb arzenálját lehet majd megtekinteni a Közlekedési Múzeum leendő otthonában, ahol 12 legendás Ikarus buszt állítanak ki. A közönség megnézheti a frissen restaurált Ikarus 66-ost, népszerű nevén Farost. A típus elterjedt becenevét, a Farost a jármű farmotoros elrendezése, és az ehhez kapcsolódó jellegzetes, a járműtestből hátra kinyúló motorsátor ihletett. Látható lesz továbbá a gyár exportsikereit megalapozó Ikarus 311-es, valamint egy 211-es autóbusz is, sok más retróbusz mellett.

Programokban sem lesz hiány, a szervezők szombaton betűkereső játékkal, kitűzőkészítéssel és színezéssel várják a gyerekeket, az időszaki kiállításban pedig kurátori tárlatvezetéseket tartanak. A Dízelcsarnokban álló autóbuszok vezetőfülkéjébe be is lehet majd ülni, így bárki kipróbálhatja, milyen lehetett egy Ikarus volánja mögé ülni.

A Népliget és a Kőbányai úti helyszín között az Ikarus gyár egyik legismertebb busztípusa, egy Ikarus 55-ös (Bözsi) nosztalgiajárat is közlekedni fog szombaton. Erre a járatra külön jegyet kell váltani elővételben online az alábbi linken, vagy a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél. A Volt egyszer egy Északi...a történet folytatódik című, mozdonyokról szóló kiállításra vásárolt jeggyel a hétvégén a buszok is megtekinthetőek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek