Kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál

Szerda délutántól szombat estig tart a Veszprémi Utcazene Fesztivál, melyen a négy nap alatt 41 fellépő 168 koncertet ad. Az esemény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

ÉLetkép a 2020-as fesztiválrólForrás: facebook.com/utcazene

Három utcazenész-megálló és hét színpad várja az érdeklődőket, emellett pedig a Food Truck Show ételkülönlegességei is megjelennek az utcákon. Idén ismét új arcokkal, zenészekkel és zenei stílusokkal is megismerkedhetünk, hazai és külföldi fellépőkkel találkozhatunk az utcazene felhozatalában. Szerda este például 22.45 órakor az Óváros téren felállított VEB 2023 színpadon a Karpatt nevű, 1994 óta működő párizsi zenekar lép fel, amelynek zenéjére leginkább a gypsy jazz és az akusztikus reggae volt hatással: arra emlékeztet, hogy milyen romantikus és utánozhatatlan az élet Párizsban.

Szintén szerdán régi ismerősökbe is belefuthatunk a Gizella udvar utcazenész-megállójában 19.30-tól, hiszen Henry Facey és Lovely Quinces korábban is nagy sikerrel lépett fel a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Henry Facey 33 éves angol gitáros, dalszerző, énekes, Entropy és Under The Lights címmel megjelentetett két EP-t, jelenleg pedig első nagylemezén dolgozik. Szintén a Gizella udvari utcazenész-megállóban lép fel fél tízkor a horvát Dunja Ercegovic, aki első dalait 2012 végén jelentette meg Lovely Quinces néven, és Wrong House című számával mindjárt nagy feltűnést keltett.

Első EP-jét 2013 szeptemberében jelentette meg No Room for Us címmel, amelyet Horvátország húsz legfontosabb zenekritikusa az év albumának választott. Lovely Quinces azóta többek között olyan zenekarok és előadók előtt lépett fel, mint a Tame Impala, a Morcheeba vagy Robert Plant, 2015 tavaszán az egykori Sonic Youth gitárost, Thurston Moore-t kísérte el európai turnéján, de szerepelt számos nagynevű fesztiválon, például a texasi Austinban megrendezett SXSW-n is.

Magas hőfokú folk és alternatív illetve garázsrockos dalain itt-ott talán PJ Harvey és akár a Sonic Youth hatása is felfedezhető. Szerdán 22 együttes koncertjét és a 20 versenyző utcazenész előadását hallgathatják meg a fesztiválra érkezők a különböző színpadokon - adja hírül veol.hu. Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán és weboldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek