Egy brit fotós olyan hihetetlen dolgot örökített meg, amire még soha nem volt példa

Tavaly, egy júniusi kora reggel, James Rushforth brit fotós valami hihetetlen dolgot örökített meg: a NEOWISE üstököst, amint a Stonehenge feletti éjszakai égbolton repül, miközben a jelenetet egy elhaladó autó fényei világítják meg. Ha azt mondanánk, hogy ilyen felvételt csak egyszer készít az ember életében, alulértékelnénk a fotót. A NEOWISE utoljára 6800 évvel ezelőtt haladt el a Föld közelében, akkor, amikor a Stonehenge még nem is létezett, írja az artnet.com.

Természetes, hogy Rushforth fotója bekerült a Greenwichi Királyi Obszervatórium (Royal Greenwich Observatory) Év Csillagászati Fotográfusa versenyébe, amely a Földről készített legjobb asztrofotókat mutatja be minden évben.

Az idei pályázat a 13. a sorozat kezdete óta, és idén 75 országból több mint 4500 pályázat érkezett. A győztesek 12 kategóriában nevezhettek, köztük az északi fény, csillagok és csillagködök, illetve az emberek és az űr témájában. A verseny eredménye szeptember 16-án kerül kihirdetésre. Két nappal később, szeptember 18-án, a győztes alkotásokból kiállítás nyílik a Nemzeti Tengerészeti Múzeumban (National Maritime Museum). Egy könyv is készül a legjobb alkotásokból, melyet már szeptember 16-tól megrendelhetünk. (Címlapkép: Pexels/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek