Zenével telik meg a székesfehérvári tér, neves jazzelőadók érkeznek

Hazánk neves jazz, funk-soul és fúziós stílusokat képviselő előadói lépnek színpadra augusztus 9-e és 11-e között a székesfehérvári Alba Regia Jazz fesztiválon, tudtuk meg az MTI-től. Fellép többek között a popbanda Mörk a szaxofonos Borbély Mihállyal és az énekes Ferenczy Györggyel. A következő nap este a Vörös Tamás Project, szerdán pedig Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt koncertje lesz látható többek között, a részletes programot itt olvashatják.

SzékesfehérvárForrás: Globetrotter19/wikipedia

Székesfehérvár nemcsak a királyok városa, hanem a zenéé is. A múlt század zenekedvelő egyletei, énekkarok, kamarakórusok, fúvós-, vonós, szimfonikus zenekarok garmada tesz erről tanúbuzonyságot. De a jazz zene sem maradhatott ki a város életéből, az Alba Regia Jazz Fesztivál 1967-től csaknem húsz éven át minden évben megrendezésre került, írja a fesztivál, honlapján.

A jazz/könnyűzenei utánpótlásról manapság a bodajki székhelyű Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium, valamint a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszéke gondoskodik. A két intézmény összefogásának eredménye, hogy az utoljára 2000-ben, majd 2002-ben megrendezett Alba Regia Fesztivál, 2014 óta minden évben színesítheti a város zenei életét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek