Hamarosan indul a nyár egyik leghangulatosabb színházi fesztiválja

Naponta 4-5 színpadi produkcióval várja a nézőket július 30-a és augusztus 7-e között a szegedi független színházi fesztivál, a Thealter. A szabadkai, marosvásárhelyi és nagyváradi alkotókat is felvonultató nemzetközi fesztivált idén 31. alkalommal rendezik meg, és ahogy minden évben, idén is a Régi zsinagóga kertje lesz az egyik legfőbb helyszín. Emellett lesznek programok a Kisszínházban a Belvárosi moziban, sőt a Mars téri piacon is. 

Barna Zsombor: Vitéz László Ángliában – vásári bábjáték (2020)Forrás: Németh György/Thealter/Facebook

A győri RÉV Színház a Világgá című ősbemutatóval jelentkezik: a szereplői fiatal felnőttek, akik mind megrekedtek valahol, valamiben. Beragadtak. Egy szerelembe, a gyászba, saját magukba... A drámai anyag a színészek improvizációiból, saját életük élményeiből és csapongó fantáziájukból született.

A Mars téri piacon Dinnyeköztársaság címmel rendeznek szabadtéri előadást és éjszakai filmvetítést a nagy múltú békési dinnyetermelő térség (Nagykamarás, Medgyesegyháza) lakosaival közösen. Emellett két délelőtt egy különleges, a dinnyeárusítást művészeti installációval és közösségi programokkal ötvöző standot működtetnek.

"Csak bolondnak jó lenni ezen a világon" - ez a mottója a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem - Stúdió Színháza előadásának, mely Shakespeare Ahogy tetszik c. komédiáját dolgozza fel a színészszakos hallgatók szereplés. A részletes programot itt olvashatják, jegyek itt válthatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek