Magyar látványosságok keltik életre Alíz Csodaországát egy filmben

Magyarország látványosságai keltik életre Lewis Carroll csodaországát a Get lost című amerikai-magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmben – közölte a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-vel.

A Vajdahunyad vára az egyik helyszín, ami megjelenik majd a filmbenFotó: Koncz Márton - Origo

A film magyarországi helyszíneken – többek között az aszódi Turai Kastélyban, a Dunakanyarban, a budapesti Halászbástyán, a Hősök terén, a Gellért Hotelben, a Vajdahunyad várában és az Operettszínházban – kelti életre Lewis Carroll csodaországát. A Get lost című film a magyar kultúra számos elemét beépíti, többek között a magyar népzenét.

A Get Lost főhőse Alicia, akinek egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útja alatt rengeteg akadályba és kihívásba ütközik. Eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol döntenie kell: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább életét, vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép.

A magyar Filmsquad és az amerikai Patriot Pictures koprodukciójában készülő film főszereplői között lesz Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, Terrence Howard és James Cromwell, a film rendezője Daniela Amavia.

A forgatás, melyen több mint 60 magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik. A Get Lost bemutatóját jövő nyárra tervezik az alkotók.

A film producere Michael Mendelsohn (Rómeó + Júlia, Harcosok klubja, Mátrix) és Major István (Liza, a rókatündér, FOMO, Aurora borealis - Északi fény), executive producere Natalie Perrotta. A Nemzeti Filmintézet a filmnek 180 millió forint gyártási támogatást szavazott meg, írja az MTI.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek