Hamarosan tánccal telik meg a Hármashatárhegyi Repülőtér

Önismereti séta a Hármashatárhegyi Repülőtéren, klímaváltozásra reflektáló táncelőadás a Nyugati téren, városi környezetben eltompult érzékenység serkentése a Szeszgyár utcában – ehhez hasonló porgramok várhatók a közelgő Placcc Fesztivál táncfókuszú különkiadásában.

Hármashatárhegyi RepülőtérForrás: Picasa/VinceB/Wikimedia Commons

A Placcc a művészet hagyományos helyszínein (színháztermen, galérián) kívül – köztereken, rendhagyó helyszíneken – létrejövő alkotásokat állítja középpontba. Május 27-e és július 2-a között rendezik a Placcc Dance különkiadást, melynek programjában különböző, helyspecifikus táncelőadásokon és eseményeken vehetünk részt. A Hármashatárhegyi Repülőtéren Stern Lili fiatal koreográfus Nowstalgy címmel, egy podcast kíséretében vezet sétát, melynek témája a szabadság, a közösség és az önállóság.

Stern nyers őszinteséggel – ahogy mindig – most nem csak a mozgás, de a hangok segítségével is szembesít minket önmagunkkal"– olvasható a program honlapján.

Május 29-én a Nyugati téren, a Skála Metró előtt Thury Zita: Deep Impact, című táncelőadását láthatjuk a klímaváltozás kapcsán felmerülő egyéni és rendszerszintű felelősség kérdéséről, láthatatlan kapcsolódásokról, az egyéni szerepvállalás megkérdőjelez(őd)éséről.

A VIII. kerületi Szeszgyár utcában Horváth Brigitta: Left behind című táncelőadása is a program része, amely az ember és természet kölcsönös kapcsolatának átalakulását és a szépség fogalmát járja körül. A Left behind az ember által elhagyott, a természet által lassan visszahódított, átalakulásban lévő helyszínen játszódik. Az előadás az „elhagyatott" állapot, a hátrahagyottság körülményeit, jellemzőit vizsgálja a természetben, a társadalomban és a világban. Emellett célja a nézők – városi környezetben gyakran eltompult – érzékenységének serkentése. A részletes programról itt tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek