A világ legszebb mozijai között egy budapesti is van

A világ ötven legszebb mozija közé választotta a nemzetközi Timeout magazin a budapesti Puskint. A február 24-én megjelent cikkben a szerkesztők a világ minden tájáról válogattak a mozik közül, és a Puskin végül befért az első tízbe, megelőzve ezzel madridi, párizsi és londoni mozikat is. A magazin weboldalára kattintva láthatják az impozáns 50-es listát. 

A világ 10 legszebb mozija között van a mi PuskinunkForrás: Puskin Art Mozi/Facebook

A Puskin a 10. helyre fért fel a listán, amelyen olyan mozik előzik meg, mint a melbourne-i Astor, a Los Angeles-i Cinemarama vagy a római Dei Piccoli. A magyar vonatkozásnál megjegyzik, hogy Budapesten kifejezetten stílusosan néznek ki a mozik, de ezek közül is kiemelkedik az egykori Fórum mozi, vagyis a Puskin, amit valamiért egy Corvin moziban készült képpel illusztráltak. Megjegyzik, hogy a mozi története egészen 1926-ig nyúlik vissza, amikor akár 623 néző is elfért egy teremben. 2013-ban aztán öt termet kapott a Puskin, amelyeket a Metropolis, az Amarcord, az Annie Hall, a Mephisto és a Körhinta című filmekről neveztek el.

A szerző a Puskin belterét egyébként a Hobbit-könyvekből ismert sárkány, Szmaug búvóhelyéhez hasonlítja, és szerinte az enteriőr a mozik aranykorát idézi – írja a telex.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek