A divatrajongók megőrizhetik a híres Kenzo márka atyjának emlékét ezzel az árveréssel

A párizsi Artcurial aukciósház február 23-án közölte, hogy a május 11-re tervezett aukción több mint 600 tétel szerepel majd, melyek Takada pazar párizsi otthonából származnak.

Megemlékezés és oltár a Pere Lachaise temezőben Párizsban, Takada temetésénForrás: AFP/Bertrand Guay

A Saint-Germain-des-Prés városnegyedben lévő lakást, amelynek kialakításában Ed Tuttle amerikai építész is részt vett, a nyugati és keleti kultúra találkozása jellemezte. Takada Kenzo itt töltötte életének utolsó tizenöt évét. Az ázsiai és indián művészet elemei Art Deco bútorokkal és kortárs műtárgyakkal keveredtek - olvasható az MTI hírében.

Az aukciósház leírása szerint a liciten olyan izgalmas tételeket találnak majd az elkötelezett rajongók és gyűjtők, mint egy Han-dinasztia idejéből származó lószobor, amelynek leütési árát 20 ezer és 30 ezer euró (7,1 millió - 10,7 millió forint) közé becsülik. De egy 13 darabos William Eggleston fotósorozat is köztük lesz, amely 20 ezer és 40 ezer euró közötti áron cserélhet gazdát. Eggleston amerikai fotográfus, aki olyan virbráló színekkel és precíz kompozícióval alkotott, hogy munkáival a színes fotózást legitim művészeti ággá emelte 1970 környékén. Ezek mellett Takada néhány festményét is elárverezik, melyeknek kikiáltási ára 1500 euró lesz.

Az aukciót megelőzően, május 7. és 10. között az Artcurial kiállítást szervez a tárgyakból, megidézve a tervező otthonát. Egy külön online liciten mintegy száz, Takada által tervezett ruhadarabra lehet majd licitálni.

A divat egyik nagymestere tavaly októberben halt meg koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben. Nyolcvanegy éves volt. A felsőkategóriás Kenzo márkát megalapító divattervező az 1980-as években vált híressé a nyugati öltözéket keleti vonásokkal megújító, választékos és kifinomult konfekciódarabjaival. Takada 1993-ban eladta a márkát Bernard Arnault milliárdos luxusipari konszernjének, az LVMH-nak, és 1999-től végleg visszavonult az üzleti élettől, és egyebek közt a festészetnek hódolt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek