Engedje, hogy egy estére otthonába költözzön A Görög!

  A Múzeum+, vagyis a Szépművészeti Múzeum ingyenes tárlatvezetései, beszélgetései és vetítései nem vesznek el, csak átalakulnak, és a biztonságos online térbe költöznek – olvasható a program sajtóanyagában. A programok január 21-én, 18.30-tól lesznek elérhetők a múzeum honlapján keresztül.

  Forrás: Szépművészeti Múzeum

  A csütörtökön induló sorozat középpontjában El Greco, azaz "A Görög" áll majd, akinek műveit az 1800-as években még modorosnak és egzaltáltnak tartották, majd az avantgárd művészet felfedezi magának, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend – írják a közleményben.

  A Múzeum+ tárlatvezetéssel, workshoppal, könyvbemutatóval és beszélgetéssel készül. Az első beszélgetés alkalmával megtudhatjuk például, hogy kinek köszönhetjük El Greco magyarországi felfedezését. Részt vehetünk Bán Blanka művészettörténész vezetésén, és egy workshopra is bejelentkezhetünk, ahol Bogdány Jakab festményei (1710-es évek) alapján készíthetünk 18. századi, angliai madárházat.

  A program része még négy másik tárlatvezetés, illetve a Korszakok a múzeumban sorozat új könyvének bemutatója is, mely a 17. század barokk festményeiről és színpadias beállításairól mesél érdekességeket. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!