Bambuszból épült meditációs katedrális a thai királyi családnak

  A thai királyi család 90 éves tagja, Khunying Noi spirituális gyakorlataihoz rendelte meg azt a bambuszból épült meditációs komplexumot, ami a Thaiföld északnyugati részén lévő Csiangmaj városában található.

  Az idős hölgy egy olyan helyre vágyott, ahol élvezheti a napsütést, és a családja együtt lehet. Mint a buddhista közösség aktív tagja, megbízta a Chiangmai Life Architects nevű építészirodát, hogy tervezzenek egy épületetet a spirituális gyakorlatokhoz.

  Az építészek katedrális formájúra terveszték az épületet. Kötegelt bambusz-rudakból boltíveket építettek, amelyek megtartják a tetőt, a római és a gótikus katedrálisokhoz hasonlóan. A meditációs katedrális mellett egy különálló épületben kapott helyet a mosdó és a zuhanyzó. Egy kisebb bambusz épület a víztartályt, egy másik pedig a kutat rejti.

  Az együttes épületei kúp alakú formáikkal beleolvadnak a környező hegyes-dombos tájba, mintha maguktól nőttek volna ki a földből.

  ThaiföldJakob Owens/Unsplash
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!