Az ünnepek alatt ingyen nézhető meg a tibeti rákgyógyító szerzetesekről készült film

"Lassan véget ér ez a nehéz év. Bízunk benne, hogy ennek ellenére egészségben és szeretetben telt el. Különleges karácsony vár ránk, sokan leszünk távol szeretteinktől" – írják Facebook-oldalukon a Menla hagyatéka című film készítői, akik az ünnepek alkalmából a YouTube-on ingyen elérhetővé tették a tibeti rákgyógyító szerzetesekről szóló filmjüket, amelyből néhány éve DVD készült, és a mozik vásznán is lehetett látni.

Forrás: Vertigo Media

Miklós Ádám és Száki Adrián forgatásaik alatt voltak már látogatóban a dalai lámánál, több, Nepálban élő buddhista szerzetesnővel is Facebook-barátságot kötöttek, hét évvel ezelőtt pedig elhatározták, hogy megmutatják a világnak, hogyan gyógyítja a rákot a hagyományos tibeti orvoslás. A szerzetesnők életét bemutató Daughters of Dolma után így készült el következő filmjük a Menla hagyatéka, amelyben Dr. Dorjee Rapten Neshar indiai orvos kalauzolja el a nézőt a tibeti gyógyászat titokzatos világába.

Forrás: Vertigo Media

 A dokumentumfilmben közvetlen közelről ismerhetjük meg a gyógynövény-gyűjtés fontosságát, amely az évszázadok során szinte semmit sem változott, miközben megérthetjük a buddhizmus és a tudomány kapcsolódási pontjait is.

A győri filmes stáb egy hónapot töltött Indiában a tibeti rákspecialista klinikáján, a nem mindennapi tapasztalataikról bővebben itt mesélnek, ebben az interjúban pedig a forgatásról és a tibeti kezelőközpontokról olvashatnak. Az összesen 1 óra 4 perces film magyar nyelvű felirattal itt nézhető végig:

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek