Mozikban a tibeti rákgyógyító szerzetesek filmje

Egy győri filmes stáb egy hónapot töltött egy tibeti rákspecialista klinikáján, tapasztalataikról és a csodával határos gyógyulásokról egy egészen különleges dokumentumfilmet készítettek. A tradicionális tibeti rákgyógyítás folyamatáról szóló Menla hagyatékát már a hazai mozik is vetítik.

Miklós Ádám és Száki Adrián forgatásaik alatt voltak már látogatóban a dalai lámánál, több Nepálban élő buddhista szerzetesnővel is Facebook-barátságot kötöttek, két évvel ezelőtt pedig elhatározták, hogy megmutatják a világnak, hogyan gyógyítja a rákot a hagyományos tibeti orvoslás. A szerzetesnők életét bemutató Daughters of Dolma után így készült el következő filmjük a Menla hagyatéka, amelyben Dr. Dorjee Rapten Neshar indiai orvos kalauzolja el a nézőt a tibeti gyógyászat titokzatos világába. A hetven perces dokumentumfilmben közvetlen közelről ismerhetjük meg a gyógynövény gyűjtés fontosságát, amely az évszázadok során szinte semmit sem változott, miközben megérthetjük a buddhizmus és a tudomány kapcsolódási pontjait is.

A győri filmes stáb egy hónapot töltött el Indiában a tibeti rákspecialista klinikáján, a nem mindennapi tapasztalataikról bővebben itt mesélnek, ebben az interjúban pedig a forgatásról és a tibeti kezelőközpontokról olvashatnak. A Menla hagyatékát az Art+Cinema, a Puskin és a Tabán Kinotéka is vetíti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek