Újabb óriási cukiság készülődik Szegeden

A Mondolo-csoport nevéhez több szegedi street art projekt is fűződik: először fecskéket festettek a szegedi fűtőműre, majd retrotévét a kertmoziba, most pedig újabb cukisággal lepik meg a környék lakóit.

Forrás: korosi.bogdan@gmail.com/Bogdan Korosi/facebook.com/wearemondolo

Mint Facebook-oldalukon írják, "akik a Vedres utcai fűtőmű közelében laknak, azoknak már nem titok, hogy mi lesz a Városmetamorfózis 3. állomásának témája, Bár aki eddig nem jött rá a posztjainkból, hogy melyik állat lesz a főszereplő, annak talán még ez sem túl spoileres. Alakul az avar, készül a süni". Ha minden a tervek szerint halad, a héten már teljes pompájában lehet megcsodálni az elkészült művet és persze olvasgatni a rövidesen kikerülő információs táblát.

A szeged.hu híre szerint a hatalmas festmény mellett a sünök életét bemutató információs táblát helyeznek majd ki, melyről QR-kódok segítségével a diákok és felnőttek tudhatnak meg megannyi fontos tudnivalót e kedves és szeretett állapotok mindennapjairól.

A Szetáv és a Mondolo Egyesület szeretné bevonni a környékbeli óvodákat és általános iskolákat az állat- és a környezetvédelem napi teendőibe. Éppen ezért a Szetáv finanszírozása mellett lapra szerelt sünfészkeket szállítottak a Tiszaparti Általános Iskolába, ahol a felsősök összeszerelték azokat, az alsósok pedig páccal kenték le őket.

Forrás: Bogdan Korosi/facebook.com/wearemondolo

Ezt követően a sünfészkeket az általános iskolások mellett a Baross és a Vedres Utcai Óvodák gyerekei helyezték ki a környékbeli parkokba, hogy ezzel is óvják az állatokat, és ráirányítsák a figyelmet: egyre fogy a sünök száma, életterük szűkül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek