A törcsvári Drakula-kastélyból közvetítenek zenés halloween-partit

  Az elrow nevű partiszervező cég „Horroween" címen rendez halloween-partit a törcsvári kastélyban, melyet élőben közvetítenek ma este 6 órától a Facebook-oldalukon és a YouTube csatornájukon. Az esemény később is visszanézhető - adja hírül a matadornetwork.com.

  Forrás: Dobre Cezar/commons.wikimedia.org

  A törcsvári kastély (románul Castelul din Bran) Romániában, Erdélyben, Brassótól 30 km-re délnyugatra, a Törcsvári-szoros előtt álló Törcsvár falu mellett helyezkedik el. A popkultúra Drakula gróf lakhelyeként tartja számon, bár sem a könyvbeli Drakula gróf, sem a vele azonosított Vlad Tepes nem köthető ehhez a helyhez. A kastélyban jelenleg múzeum működik. 

  A vár I. Lajos magyar király engedélyével, 1377-ben épült a mellette elhaladó, fontos kereskedelmi út ellenőrzésére és a havasalföldi román vajdák betörései ellen. Fekvéséből adódóan a nehezen bevehető várak közé tartozott. Feltehető, hogy korábban is volt itt valamilyen erőd, ez azonban a havasalföldi vajdaság megszilárdulása után már nem láthatta el kielégítően feladatát - derül ki a wikipedia szócikkéből.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!