Igazán bájosra sikerült a first lady új szobra, bár cseppet sem hasonlít a modelljére

Tegnap állították fel Melania Trump életnagyságú bronzszobrát szlovéniai szülővárosa, Sevnica közelében, ugyanazon a helyen, ahol az amerikai first lady korábbi, fából készült szobra állt, melyet ismeretlenek gyújtottak fel július 4-én, az amerikai függetlenség ünnepén - derül ki az MTI híradásából.

Melania Trump bronzszobra őrködik a vidék felettForrás: AFP/Jure Makovec

A csaknem háromméteres faoszlopon álló bronzszobron ugyanolyan kevéssé ismerhetők fel az amerikai elnök feleségének arcvonásai, mint a leégett faszobron. A közelben egy táblán az olvasható, hogy a szobrot annak a Melania-emlékműnek "az örök emlékére" emelték, amely hajdan ezen a helyen állott.

Forrás: AFP/Jure Makovec

Az eredeti faszobrot, amely Brad Downey Berlinben élő amerikai művész megrendelésére készült, egy helyi népművész, Ales Zupevc faragta ki láncfűrésszel. A leégett szobor maradványát nemrég egy koperi galériában állították ki.

A leégett faszobron halványkék festék emlékeztetett arra a felöltőre, amelyet férje, Donald Trump beiktatásakor viselt a szlovén származású first lady. A szintén Brad Downey koncepcióját tükröző bronzszobron nincsenek színek.

A régi és az új szoborForrás: AFP/Jure Makovec

Januárban felgyújtották azt a faszobrot is - egy helyi művész alkotását -, amelyet tavaly emeltek Donald Trumpnak a szlovén fővárostól, Ljubljanától keletre fekvő Moravce város mellett.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek