Premierre is sor kerül a Rendszerváltó Filmnapokon

  Premierfilm is látható lesz az idei Rendszerváltó Filmnapokon, a szeptember 17-20. között az Art+ Cinema moziban és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban megrendezett programon - olvasható a Filmtekercs Egyesület honlapján.

  A rendszerváltás 30. évfordulójának tiszteletére a Filmtekercs Egyesület Rendszerváltó Filmnapok elnevezésű rendezvénysorozatával emlékezik szeptember közepén. A program fő helyszíne a korábbi Örökmozgó Filmmúzeum, ma Art+ Cinema mozi, ami csütörtöktől vasárnapig minden nap két filmet vetít, az este 7 órai után pedig közönségtalálkozót tart - olvasható a közleményben.

  Az egyesület honlapjának tájékoztatása szerint a program csütörtökön a Rendszerváltás képekben című, eddig máshol nem vetített dokumentumfilmmel kezdődik, majd este héttől Fekete Ibolya Bolse vita című filmjét lehet megtekinteni, ami után beszélgetés lesz a rendezővel. Pénteken előbb Török Ferenc kultikus filmje, a Moszkva tér jön, este pedig Almási Tamás Miénk a gyár című emlékezetes dokumentumfilmje kerül műsorra, ami után a rendezővel lehet beszélgetni.

  Premierre is sor kerül a Rendszerváltó Filmnapok keretébenForrás: Filmtekercs Egyesület

  Szombaton Schiffer Pál A Videoton sztori című filmje után este premiert tart a rendezvény. Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje egy német és egy magyar határőr történetét követi nyomon. Egyikük az osztrák határnál, másikuk a berlini falnál teljesített szolgálatot azokban a történelmi napokban. A film után beszélgetés lesz Szalay Péter rendező, Dr. Hidas Ildikó dramaturg és Nagy László, az 1989-es Pán Európai Piknik főszervezőjének részvételével. Vasárnap délután sokak kedvenc német vígjátékát, a Good bye, Lenin!-t lehet megnézni, este pedig a rendszerváltás 20 éves évfordulójára készült szkeccsfilme, az East Side Stories kerül műsorra. A vetítés után Németh Gábor dramaturg, az eredeti ötlet gazdája lesz a vendég.

  A rendezvény szombat délután ellátogat a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba is, ahol a lengyel államférfiról szóló Walesa – A remény embere című filmet lehet megtekinteni, amit szintén beszélgetés követ.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!