Nem marad el a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál

  A szervezők reményei szerint a koronavírus-járvány jelenlegi kilátásait tekintve a japán filmfesztivál idén megtartható lesz. Az október 31-től november 9-ig tartó esemény kapcsán ugyanakkor fenntartják a változtatás jogát, arra az esetre, ha a helyzet romlana – írja cikkében a Times of India.

  A tokiói Sindzsuku bulinegyedForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yosuke Hayasaka

  Miközben világszerte a hasonló fesztiválokat vagy elhalasztják, vagy az online térbe szervezik, a japán szervezőbizottság egyelőre bizakodó az esemény idei megrendezése kapcsán. A vetítések mellett továbbra is tervben vannak előadások és pódiumbeszélgetések is, amelyeken a nemzetközi szabályok miatt a távol-keleti országba ellátogatni nem tudó érintettek videóban jelentkeznek majd be.

  A szervezők bejelentésükben kiemelik, hogy abban bíznak, hogy a fesztivál megtartásával sikerül helyreállítani a globális filmszektorral szembeni bizalmat. A Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált idén 33. alkalommal rendezik meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!