Idén ez az egy koncert képviselte a baalbeki zenei fesztivált

A Bacchus 3000 éves, baalbeki templomának színpadán Harout Fazlian karmester vezényelte a Libanoni Filharmonikusok Zenekarát és három kórusát egy egy órás koncerten, amelyen a libanoni zeneszerző testvérpár, Assi és Mansour Rahbani darabjai mellett Verdi, Beethoven, és mások művei is felcsendültek - derül ki az egyptindependent.com cikkéből.

Forrás: AFP/-

A koronavírus-korlátozások miatt nem voltak nézők, de a 14 kamera és drón által rögzített előadást szinte az összes libanoni TV-állomás közvetítette, emellett az interneten is élőben volt látható.

„Mindenki az első sorban kap helyet" - mondta Fazlian, aki két hónappal ezelőtt, a lezárások kezdetén állt elő az ötlettel. "Ez a gyönyörű templom annyi mindenen ment keresztül 3000 év alatt, mégis túlélte, mi is túl fogjuk élni" - tette hozzá.

Forrás: Jan Hilgers/commons.wikimedia.org

A nagyszabású libanoni zenei fesztiválok, melyek korábban olyan jazzlegendákat vonzottak, mint Nina Simone, valamint olyan, nagyszerű arab énekeseket, mint Um Kulthoum és Fairuz, már az elmúlt években is gazdasági nehézségekkel és regionális konfliktusokkal küzdöttek, most pedig az ország még súlyosabb pénzügyi összeomlás szélén áll. Mint Fazlian elmondta, e nehézségek közepette is a remény és szolidaritás üzenetét szeretnék átadni. Nayla De Freij, a Baalbek Fesztivál Bizottság vezetője azt mondta, a művészek és technikusok ingyen dolgoztak a vasárnapi nagyszabású projekten.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek