Május közepén újra nyithatnak a múzeumok Ausztriában

Ausztria lesz az első európai ország, ahol a korlátozó intézkedések feloldásával először nyithatnak ki a múzeumok.

Szépművészeti Múzeum, BécsLNLNLN/pixabay

Hetekig tartó szünet után május közepétől kinyithatják kapuikat a kulturális intézmények és a múzeumok - jelentette be az osztrák kormány pénteken az artnet.com cikke szerint.

Ausztriában jelenleg több mint 14700 regisztrált koronavírusos megbetegedést tartanak számon, amelyből 10501 esetet gyógyultnak tekintenek; az elhunytak száma 452. Az elmúlt hetekben jelentősen csökkent az új regisztrált esetek száma, március végén 800 körüli esetet vettek fel naponta, de volt olyan nap, amikor 1321-re ugrott ez a szám. Azóta azonban folyamatosan csökken, az elmúlt napokban már 80 körül tartott.

A korlátozások feloldása már múlt héten megkezdődött az országban, amikor a kisebb boltok kinyithattak. Őket követik május 1-től a közepes méretű üzletek, majd pedig a kulturális intézmények és a múzeumok. Európában ezek lesznek az első művészeti intézmények, amelyek a korlátozó intézkedések után ismét kinyitnak, bár az állami kézben lévő bécsi Szépművészeti Múzeum és a Belvedere július 1-re halasztotta a megnyitót.

Közben a kínai múzeumok is kísérleteznek az újranyitással, négy hónapos szünet után. A pekingi UCCA Ullens Kortárs Művészeti Központ múlt héten jelentette be, hogy május 21-én újra látogatható lesz, írja az artnet.com. Három múzeum Shanghai-ban, a China Art Museum, a Power Station of Art, és a Shanghai Museum már március közepe óta nyitva tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek