Húsvét-szigeti szoboróriást állítottak ki Angliában

  Húsvét-szigeti szoboróriást állítottak ki Angliában

  Háromtonnás, másfél méter magas húsvét-szigeti fejszobor érkezett az északnyugat-angliai Manchesteri Múzeumba. A Moai Hava elnevezésű szoboróriást a londoni British Múzeum adta kölcsön, melyet a Húsvét-sziget (eredeti nevén Rapa Nui) történelmét bemutató manchesteri kiállítás központi darabjának szánták - írja az MTI.

  Fotó: Manchester MuseumForrás: Travelo

   A szobor egyike annak a mindössze 14 húsvét-szigeti szobornak, amelyeket bazaltból faragtak ki, míg a sziget alkotásainak többséghez a viszonylag puha vulkáni tufát használták. A szigetlakók nagyjából 880 moait (kőszobrot) faragtak ki és állítottak fel Kr. u. 1100 és 1600 között.

  Fotó: Manchester MuseumForrás: Travelo

   A BBC közlése szerint a Manchesteri Múzeum csapata négyórás munkával, daruk és speciális emelők segítségével állította fel a szobrot. Az intézmény szóvivője elmondta, hogy az április 1-jétől szeptember 6-áig tartó kiállítás "új megvilágításban mutatja be ezeket a lenyűgöző szobrokat".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!