Megnyílt a Balaton legnagyobb mozija Gyenesdiáson

A Balaton térségében a legnagyobb befogadóképességű, újonnan kialakított mozi nyílt meg csütörtökön Gyenesdiáson, írja az MTI. A Keszthely határában lévő Liget Plázában, a mintegy 20 éve kialakított, de eddig be nem fejezett kéttermes mozit a nyíregyházi Szabolcs Cinema Kft. csaknem 250 millió forintos beruházással nyitotta meg.

Forrás: Pixabay / gagnonm1993

A 300 személyes nagytermet és a hamarosan megnyíló 120 személyes kisebb termet a 3D-s filmekhez is alkalmas legkorszerűbb vetítés- és hangtechnikával szerelték fel, székei pedig az átlagosnál is szélesebbek.

A cég Kisvárdán és Fehérgyarmaton üzemeltet filmszínházakat, de a keleti országrészben hordozható vetítőkkel még csaknem tíz településen vetít mozifilmeket. Arra még évekkel ezelőtt figyeltek fel, hogy Keszthely térségében nem üzemel egész éven át nyitvatartó mozi, az új vetítőhelynek helyet adó épületrészt pedig végül egy felszámolási eljárás után vásárolták meg.

Az 1990-es évekig volt egy kisebb mozi a településen, aztán a Keszthely és Gyenesdiás határán mintegy két évtizede megépült bevásárlóközpontban kialakítottak ugyan helyet egy mozinak, de végül ez mostanáig csak egy üres "betonszarkofág" volt.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek