Közeleg a fényfesztivál London vízi felhőkarcoló-negyedében

1500 vörös ledlámpa jeleníti meg az ajkak milliónyi idegvégződését tajvani művészek Vágy című installációjában, amelyet a londoni Winter Lights fesztiválon láthatunk január 16. és 25. között.

A felhőkarcolókkal tűzdelt vízi város, Canary Wharf már önmagában is izgalmas látvány, de még fényesebben csillog a Winter Lights fesztivál alatt.WikiImages/pixabay

Az apró lámpák az egyik oldalról egy óriási méretűre felnagyított szájat, egy másik szögből pedig a szívverés rajzát jelenítik meg. A fel-fel villanó lámpák azt a folyamatot mutatják be, amikor az idegvégződések, például egy csók hatására, aktiválódnak, és jeleket küldenek az agynak.

Az építészekből, designerekből és művészekből álló UxU Studio munkája egyike a 25 fényinstallációnak, amelyet a hatodik alkalommal megrendezett fényfesztiválon láthatunk, a fesztivál honlapja szerint.

A kültéri kiállítás ezúttal is Kelet-London felhőkarcolókkal tarkított üzleti negyedében, a Canary Wharf-ban kap helyet.

Ez alkalommal a dokkokra épült városnegyed vizén egy románul írott romantikus üzenet, MI-E DOR DE TINE (hiányzol) tükröződik vissza, a Daisler Association munkája.

Izgalmasnak ígérkezik Julius Popp, Bit.Fall. (bit hullás) című alkotása, amelyben élőben vetítik egy vízesésre a The Times, a The Guardian és a BBC News híreinek szavait, vizuálisan jelenítve meg az online információáramlás absztrakt folyamatát.

Januártól letölthető lesz egy térkép, amelynek segítségével mind a 25 állomást végigjárhatjuk. A teljes túra nagyjából 90 percet vesz igénybe, de rövidebb útvonalakról, sőt családbarát sétákról is tájékozódhatunk majd.

Ha séta közben megéhezne, a fesztiválra kitelepült street food standok kínálatából válogathat, de asztalt is foglalhat az egyik helyi bárban vagy étteremben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek