Félelmetes dinoszauruszok árasztották el Párizs utcát

  Bizonyára sok gyerek fantáziál arról, milyen lehetett a világ a dinoszauruszok korában. De nem csak ők: az őskori hüllők a felnőttek képzeletét is megmozgatják. A populáris kultúra számos történetet szőtt az óriási lények köré, elég ha csak Steven Spielberg 93-as kasszasiker filmjére, a Jurassic Parkra gondolunk.

  Julien Nonnon: The Blue Raptor2019 © Julien Nonnon/Julien Nonnon

  Egy francia digitális művész, Julien Nonnon a mindannyiunkban szunnyadó gyermeket igyekszik a felszínre hozni egy karácsonyi show-val, az Őskori szafarival, aminek keretében életnagyságú dinoszauruszokkal árasztotta el Párizs utcáit az ünnepekre.

  Nonnon 15 dinoszaurusz, köztük a legagresszívebb T-Rex vagy a növényevő Triceratops holografikus képét vetíti a párizsi Jardin d'Acclimatation épületeinek falaira az egyre népszerűbb video mapping technikájával. A metódus, ami a fotográfia, a videó, az építészet és a szcenográfia metszésponján helyezkedik el, a művész szakterülete.

  Julien Nonnon: The Pink T-Rex2019 © Julien NONNON/Julien Nonnon

  Korábban Crying animals című munkájával segítségért kiáltó állatok képét vetítette a sziklás hegyoldalakra, hogy felhívja a figyelmet az ökoszisztémák sérülékenységére.

  Julien Nonnon: The Green Brachiosaurus2019 © Julien NONNON/Julien Nonnon

  Ezúttal Arthur Conan Doyle, Jules Verne, vagy Michael Crichton kalandregényei, valamint Steven Spielberg filmjei inspirálták, írja a művész honlapján megosztott sajtóközlemény. Az említett referenciákat használva kiindulási alapul, Nonnon animált vetítései a pop pop-kultúra szemüvegén keresztül láttatják velünk a jura korabeli élőlények világát.

  Julien Nonnon: The Yellow Para2019 © Julien Nonnon/Julien Nonnon

  A vetítések mellett, amelyek január 5-ig láthatók este 6 és 10 óra között, más dinoszauruszokkal kapcsolatos programok is lesznek a városban, amelyekről itt tájékozódhat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!