Rovaroknak készít hotelláncot egy francia designer

Egyre több tudományos kutatás bizonyítja, hogy a rovarok száma csökken. De a mindennapokban is megfigyelhető, hogy a kocsi szélvédőjén kevesebb bogár kenődik szét, mint tíz évvel ezelőtt. Egyre fontosabbá válik, hogy rovarbarát élőhelyeket alakítsunk ki a városokban.

hansbenn/Pixabay

Egy francia művész, Marlène Huissoud is felismerte ennek szükségességét, ezért úgy döntött, most nem az embereknek tervez hotelláncot, hanem a rovaroknak.

A művész égetetlen agyagból készített szobrokat, amelyekben menedéket találhatnak a városi rovarok. A King's College London tudósainak a segítségével olyan élőhely kialakítását tűzte ki célul, ami a leginkább megfelel a rovarok igényeinek. A felhasznált anyagok és színek mind hasonlítanak azokhoz, amikhez a rovarok a természetben is vozódnak. A szobrokat természetes kötőanyaggal vonta be, hogy megvédje az extrém időjárástól.

Marlène Huissoud: Please stand byValentin Russo

A művészt a nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatási eredmények inspirálták, amelyek szerint a rovarfajok több mint 40%-a fogyatkozik, egyharmaduk veszélyeztetett, az egész rovarállomány pedig 2.5%-kal csökken évente, írja a művész, honlapján.

Marlène Huissoud: Please stand byValentin Russo

Mindannyian felhasználtuk szeretett bolygónk erőforrásait. De most nincs idő siránkozni, cselekednünk kell!"– mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek