Rovaroknak készít hotelláncot egy francia designer

  Egyre több tudományos kutatás bizonyítja, hogy a rovarok száma csökken. De a mindennapokban is megfigyelhető, hogy a kocsi szélvédőjén kevesebb bogár kenődik szét, mint tíz évvel ezelőtt. Egyre fontosabbá válik, hogy rovarbarát élőhelyeket alakítsunk ki a városokban.

  hansbenn/Pixabay

  Egy francia művész, Marlène Huissoud is felismerte ennek szükségességét, ezért úgy döntött, most nem az embereknek tervez hotelláncot, hanem a rovaroknak.

  A művész égetetlen agyagból készített szobrokat, amelyekben menedéket találhatnak a városi rovarok. A King's College London tudósainak a segítségével olyan élőhely kialakítását tűzte ki célul, ami a leginkább megfelel a rovarok igényeinek. A felhasznált anyagok és színek mind hasonlítanak azokhoz, amikhez a rovarok a természetben is vozódnak. A szobrokat természetes kötőanyaggal vonta be, hogy megvédje az extrém időjárástól.

  Marlène Huissoud: Please stand byValentin Russo

  A művészt a nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatási eredmények inspirálták, amelyek szerint a rovarfajok több mint 40%-a fogyatkozik, egyharmaduk veszélyeztetett, az egész rovarállomány pedig 2.5%-kal csökken évente, írja a művész, honlapján.

  Marlène Huissoud: Please stand byValentin Russo

  Mindannyian felhasználtuk szeretett bolygónk erőforrásait. De most nincs idő siránkozni, cselekednünk kell!"– mondta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!