Közeleg a zsidó kultúrára fókuszáló filmfesztivál, a Zsifi

November 27. és december 1. között kerül megrendezésre az elmúlt évek legjobb, zsidó kultúrát és életmódot bemutató filmjeinek fesztiválja, a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, vagy röviden, Zsifi.

Forrás: Free-Photos/Pixabay

A négy nap alatt több, mint húsz filmre és kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban, de a budapesti helyszínek mellett néhány filmet Győrben is levetítenek majd.

A filmek többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról érkeznek.

A válogatás több filmje női életpályákra, sorsokra fókuszál: különleges filmélményt ígér az RBG című amerikai dokumentumfilm, amely Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság sokáig egyetlen női tagjának életét mutatja be. „RBG" több évtizede a női egyenjogúság aktív és ismert szószólója, számos alkalommal fellépett a nemi alapú diszkrimináció ellen.

A fesztivál felhozatalában a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz, emellett a „Zsifi"-n lesz A Pásztor című második világháborús dráma díszbemutatója – Illés László filmje októberben a Los Angeles Film Awards-on a legjobb független filmnek járó díjat kapta.

A fesztivál programjára a jegyek megvásárolhatók a fesztivál honlapján, illetve a Művész és a Puskin moziban.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek