Hegedűszó árad Szabadkán a hétvégén

  A tavalyi balatonfüredi Prímásverseny különdíjasa, a délvidéki Cseszák Zsombor ad koncertet szombaton Szabadkán, a Hagyományok Házában - írja a vajdasági Pannon RTV.

  Forrás: Pixabay / Készítette: Niek Verlaan

  A prímás zenekarával, a Fokos zenekarral és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával lép majd színpadra. Zsombor és a Fokos zenekar 2009 óta foglalkozik komolyabban a népzenével. Csikós zenekar néven kezdték, majd 2010-től mint Fokos zenekar járják a színpadokat.

  Az együttes legnagyobb sikerét a 2018-ban megtartott Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutatón könyvelhette el, amikor a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában megnyerték a Döntők Döntőjét.

  Cseszák Zsombor prímás idén együtt muzsikálhatott a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával is; a szabadkai koncert november 16-án, szombaton 19 órakor kezdődik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek