A norvég trónörökös és felesége különleges vonattal érkezik a híres könyvvásárra

  A norvég trónörökös, Haakon herceg és felesége, Mette-Marit "irodalmi vonattal" utazik hétfőn Berlinből Kölnbe, ahonnan másnap indulnak tovább a 71. Frankfurti Könyvvásárra, amelynek idén Norvégia a díszvendég országa.

  A 46 éves koronaherceg és hitvese a skandináv ország egyik leghíresebb írójának, a Sofie világa című regény szerzőjének, Jostein Gaardernek, valamint több másik norvég írónak és számos berlini diáknak a társaságában érkezik a nyugat-németországi városba. A különleges járat nagyjából 100 fővel a fedélzetén indult útnak. Norvégia irodalmi nagyköveteként Mette-Marit rendszeresen utazik hazájában a Litteraturtognak nevezett vonaton.

  A norvég trónörökös pár egy könyvtári látogatásonForrás: Gints Ivuskans/Shutterstock

  A hercegi pár a tervek szerint egy helyi könyvesboltba látogat el Kölnben Maja Lunde és Anne Sverdrup-Thygeson norvég írók társaságában, kedden pedig folytatja útját Frankfurtba.

  A 71. Frankfurti Könyvvásár hivatalos megnyitója kedd este lesz. A vasárnapig tartó vásáron csaknem 7500 kiállító vesz részt. A rendezvényen nagyjából 100 norvég szerzővel, köztük a világhírű krimiíróval, Jo Nesbóval is találkozhatnak az érdeklődők, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!