Újra megnyílt az Európai Nyelvi Koktélbár

  Tizedik alkalommal nyílt meg az Európai Nyelvi Koktélbár Magyarországon. A játékos, szórakoztató program csütörtökön a Budapesti Olasz Kultúrintézetben zajlik – írja az MTI.

  A Budapesti Olasz Kultúrintézet épületeForrás: Misibacsi/Wikipedia.hu

  Nárai István László, az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóság magyar nyelvi osztályának osztályvezetője beszélt a rendezvény fontosságáról.

  A rendezvény a Nyelvek Európai Napjához kapcsolódik, amelyet az Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta szeptember 26-án ünneplünk. Célunk felhívni a figyelmet a nyelvi és kulturális sokszínűségre Európában, hiszen több mint kétszáz nyelvet beszélünk a kontinensen, és közülük huszonnégy számít hivatalosnak.

  A tízéves jubileum alkalmából a szervezők idén két helyszínen is megrendezik a Koktélbárt: a csütörtöki budapesti esemény mellett szeptember 26-án Győrben, a Széchenyi István Egyetemen.
  A budapesti rendezvényen a látogatók kreatív és játékos idegen nyelvi feladatokat oldhatnak meg. Lehetőséget kapnak arra is, hogy tizenhat különböző mininyelvóra keretében részletesebben megismerkedjenek az angol, a cseh, az észt, a finn, a francia, a grúz, a héber, a lengyel, a német, az olasz, a portugál, a roma, a román, a spanyol, a szlovák vagy a török nyelvvel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!