Merüljön el a régiségek időtlen szépségében Firenzében

Egy 17. századi itáliai palazzo monumentális lépcsője, csodálatos freskók, az Arnora tekintő terasz, és műalkotások a művészet fénykorából – ezek várják a látogatókat Firenzében, a világ második legnagyobb antikvitás rendezvényén.

Canaletto, Il Redentore, Velence, (1746)BIAF

A szeptember 21. és 29. között megrendezésre kerülő nemzetközi antikvitás biennálé a legmagasabb színvonalú műalkotások piaca - írják a szervezők a honlapon. A Biennale Internazionale dell'Antiquariato di Firenze a 17. századi, elsősorban olasz mesterekre fókuszál, és a világ vezető műkereskedőit és kurátorait vonzza a városba rendszeresen.

A kiállítás és vásár küldetése az olasz művészet és műkereskedelmi piac népszerűsítése. Ha nekünk nincs is gyarapítandó műtárgy-gyűjteményünk, de épp Firenzében járunk, a rendezvényre akkor is érdemes ellátogatnunk.

A biennálé alkalmából ugyanis megrendezik az első firenzei művészeti hetet is, rendezvényekkel, kiállításokkal, előadásokkal, melyekbe az összes firenzei galéria bekapcsolódik, azok is, amelyek kortárs művészettel foglalkoznak. Számos firenzei múzeum is részt vesz majd a programokon, a kézművesekről és műkereskedelemről híres utcák, a Via Maggio és a Via de Fossi, művészeti galériáival egyetemben, és a Ponte Vecchio butikjai is mind különleges programokkal készülnek a nagyközönség számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek