Arany Pálma-díjas alkotás is szerepel az októberi fesztivál programjában

Október 17. és 20. között rendezik meg a Mozinet Filmnapokat, ahol idén kilenc filmet lehet megnézni, akár hónapokkal a haza mozibemutató előtt. A Filmnapokat Budapesten és számos vidéki városban is megrendezik.

Medvevilág SzicíliábanForrás: Mozinet Filmnapok

Arany Pálma-díjas alkotással érkezik a dél-koreai Bong Joon-ho. Élősködők című sötét vígjátéka arról szól, hogyan próbál egy semmirekellő család egy gazdag család közelébe férkőzni. Az angyal című film, melynek producere Pedro Almodóvar, egy hihetelen igaz történet alapján mesél a tizenhét éves Carlosról, akinek angyali arca és göndör fürtjei mögött egy morális gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzött, aki rettegésben tartotta a '70-es évek Buenos Airesét. A román Corneliu Porumboiu rendezése, A hegyek szigete egy bankrablós sztori, melynek főszereplője Vlad Ivanov is elkíséri a filmet a budapesti vetítésre.

De érkezik még ezeken kívül maffia történet, lélektani krimi és szomorú gyereksorsról szóló mozi is, de meg lehet nézni a Portré a lángoló fiatal lányról című alkotást, melynek komoly Oscar esélyei vannak, illetve a Medvevilág Szicíliában című animációs filmet is, mely a híres mesekönyv alapján készült.

Budapesten, a Puskin Art Moziban idén először bérlet is váltható szeptember 18. és október 2. között, a tíz filmre szóló bérlet ára 12.000 Ft, részletek ezen a linken olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek