Színészekről, fiatalokról, lúzerekről szólnak az őszi fesztivál filmjei

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szlovén Filmnapokat, ahol a magyar közönség a kortárs szlovén filmművészettel ismerkedhet meg. A vetítések a budapesti Toldi moziban lesznek október 10. és 12. között.

Idén három díjnyertes szlovén alkotást lehet megnézni. Urša Menart női rendező Elég a lúzerségből című filmjében a 29 éves Špela legjobb barátnői évekkel ezelőtt elköltöztek Szlovéniából és most a pasija is úgy döntött, hogy szerencsét próbál Amerikában. Eljött az idő, hogy Špela végre felnőjön és megtalálja önmagát.

Részlet a Játszom, létezem című filmbőlForrás: Szlovén Filmközpont

Darko Štante Következmények című alkotásában Andrej kezelhetetlen, erőszakos viselkedése miatt nevelőotthonba kerül, ahol nehézfiúk között találja magát, akikkel egyre veszélyesebb kalandokba keveredik. Végül Miroslav Mandić Játszom, létezem című munkájában három történet szól arról, hogy mit jelent színésznek lenni, valamint a szereplő és a szerep közti határokról.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a Budapest FilmZrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik, olvasható az esemény sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek