Egy új jazz stílust is bemutatnak a holnap induló fesztiválon

Holnap, azaz szeptember 10-én kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál, ahol a nagy nevek mellett fiatal tehetségek is bemutatkoznak.

Szeptember 10-én este 19 órakor kezdődik a fesztivál nyitóprogramja Jazz és Irodalom címmel, ahol Grecsó Krisztián író, költő partnere Balogh Kálmán a híres cimbalom művész lesz. Szerdán, azaz szeptember 11-én ugyancsak este 19 órától Tóth Viktor a jazz stílusjegyeit és történetét ismerteti meg a közönséggel A könnyen érthető jazz című előadáson. Csütörtökön 19 órától az Elek István Trió Jazz a könyvtárban című fellépése következik.

Forrás: Érdi Jazz Fesztivál/Facebook

Péntektől a Magyar Földrajzi Múzeum kocsiszínében folytatódnak a programok. 13-án Borbély Mihály és Dresch Mihály érkezik a zenekarával, vendégük Tálas Áron zongorista lesz, a koncert 20 órakor kezdődik. Szombaton két koncert is lesz: először a tehetséges egyetemistáké lesz a színpad, majd a Barabás Lőrinc Quartet jön, akik egy izgalmas, új, eletronikus jazz-stílussal ismertetik meg a közönséget.

Vasárnap is két zenekar érkezik. Az első Az év fiatal jazz-zenésze győztesei, akik 18.30-kor kezdenek, majd az átállás után a stílus nagy legendái, azaz Szakcsi Lakatos Béla, László Attila, Kőszegi Imre, Tony Lakatos és Orbán György lépnek színpadra, áll az esemény sajtóközleményében. A fesztivál ezen a napon, azaz szeptember 15-én zárul.

További részletek a rendezvény honlapján olvashatóak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek