Te mit viszel haza magaddal a Színházak Éjszakájáról?

Cseh Tamás dalai, Bereményi Géza versei, hajókirándulás, kulisszajárás a nemrég átadott Nemzeti Táncszínházban – ezek lesznek többek között az idei Színházak Éjszakáján.

Idén Budapest hamincnégy teátruma szeptember 21-én, a magyar dráma napján várja a színház rajongóit, nyílt próbákkal, és mintegy kétszáz más programmal, írja az MTI.

Színházak Éjszakája/Facebook

A program mottója: "Te mit viszel magaddal?", ami egyszerre két jelentést is hordoz. A szervezők egyrészt kíváncsiak, ki mivel készül erre a kalandos éjszakára, másrészt arra is, hogy a nézők milyen felejthetetlen élményekkel távoznak a színházból, írják honlapjukon. A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész és színművész hallgatói is elgondolkodtak a fenti kérdésen, velük készített kampányvideókat a fesztivál stábja.

A BKK különjáratot indít a Színházak éjszakájára, a MOL Bubi pedig kedvezményes kerékpár-bérlési lehetőséget biztosít a nézőknek.

Programokkal készül az idén 70 éves Budapest Bábszínház, a Jurányi Ház, a József Attila Színház pedig bepillantást nyújt a készülő, Macskafogó című musicaljébe, emelte ki a főpolgármester-helyettes.

Színházak Éjszakája/Facebook

A Katona József Színházban a tíz éve elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek, a Kolibriben Bereményi Géza megzenésített verseit adják elő a társulat tagjai, a Nemzeti Színház hajókirándulást is szervez, a Nemzeti Táncszínház pedig kulisszajárást tart nemrég átadott épületében. A Trip Hajón hajnalig tartó Afterbuli is lesz.

A Madách Színház két előbemutatót is tart, Szemenyei János Bolyongók című, zenés gyerekdarabjából, és erre az alkalomra időzítik a Once/Egyszer című musical bemutatóit is.

A Kortárs Építészeti Központ városi sétákat tervez, aminek során megismerhetjük a 20-as évek szórakoztatóiparának építészetét, a víziváros színházait, és a "Feltűnő, rejtett és nem létező színházakat" a Sugárúton. A további programokról az esemény honlapján tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek