Jártak már Diszelben? Ha nem, itt van rá az alkalom

  A Hosszúahétvége című minifesztivált egy műemlék kúriában rendezik Diszel településén, 2019. augusztus 16-án és 17-én, ráhangolódva az ünnepi kikapcsolódásra. A Tapolcához tartozó egykori községben fellép a Dés László Free Sounds Quartet, illetve Bereményi Géza és Másik János közös estje is hallható lesz.

  Diszel a Csobáncról nézveForrás: It writer/CC BY-SA 3.0 / wikimedia.org

  Diszel települése a Szigliget-, Gulács-, Tótihegy, Csobánc, Halyagos-hegy, Hegyesd, Agártető, Haláp és Hosszúhegy alkotta vulkánkoszorú közepén fekszik, a Csobánc lábánál, így egy nagy gyalogtúra alkalmával is érdemes ellátogatni ide.  A település egyik éke a 18. századi Diszeli Kúria, aminek a szabadtéri színpadán Dés László legfrissebb formációjának koncertje nyitja a Hosszúahétvégét. A free jazzt játszó csapat az év elején alakult és nemrég az első lemezük is megjelent Capricci címmel - olvasható a szervezők ajánlójában.

  A minifesztivál második napján Bereményi Géza és Másik János közös produkcióját, a Keresztben jégeső című előadást láthatja a közönség. A tíz éve elhunyt Cseh Tamás alkotótársai sok más szerzemény mellett a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2 és Az igazi levél nővéremnek című lemezről játszanak. Bereményi Gáza készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!