A fesztivál, ahol Prospero egy nápolyi konyhafőnök

Egyebek mellett a III. Richárdot, a Vihart és a Szentivánéji álmot láthatja a közönség a hatodik Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon, amelyet 2019. június 27. és július 3. közöttre terveznek a vajdasági Cortanovcin.

Shakespeare performansz a Globe színházban, LondonbanForrás: Padmayogini / Shutterstock.com

Az előadások mindegyike tartalmaz majd valamilyen újító vagy bátor ötletet, a fesztivál szervezői ugyanis saját bevallásuk szerint arra törekszenek, hogy minden évben olyan előadásokat hívjanak meg a fesztiválra, amelyek valamiben eltérnek a hagyományostól. Ezt a célt erősíti például a fesztivál atyjának, Nikita Milivojevicnek az ötlete alapján készült Az én Shakespeare-em című performansz is. A most debütáló interaktív talk show-ban a térség legmeghatározóbb színészei monológokon keresztül vallanak eddigi Shakespeare-előadásokban szerzett tapasztalataikról, élményeikről, kulisszatitkaikról.

A szerbiai közönség először láthatja Peter Brook legendás rendező lányának, Irina Brooknak a rendezését is, aki a Vihar című darabot állította színpadra. A műben, a főszereplő Prospero nem más, mint egy nápolyi konyhafőnök, birodalma pedig maga az étterem.

A kísérőrendezvények között vetítik le a Shakespeare-színészként és rendezőként is ismert Kenneth Branagh legújabb filmjét. Az All is true (Minden igaz - 2018) William Shakespeare utolsó napjait mutatja be, és felvonultatja a brit színjátszás és filmipar legnagyobb alakjait, Kenneth Branagh mellett Judi Dench és Ian McKellenn látható a filmben.

A fesztivált 2014-ben, William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából hagyományteremtő céllal szervezték meg először az Újvidéktől 23 kilométerre délkeletre fekvő település egyik Duna-parti, a középkort idéző villájában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek