Misztikus svéd tájakat bámulhatunk a londoni Sohóban

A messzi skandináv vadon mindenki fantáziáját megmozgatja: sagákat és vikingeket képzelünk a tűlevelű erdőkbe, morózus svédeket, ahogy rönköket aprítanak vagy derék lappokat, amint rénszarvasaikat terelik a telelőhelyre. Herman Lohénak is megvan a maga svéd vadonja a fejében, és ha Londonban járunk, érdemes e fejbe bekukkantani.

Lohe ugyanis fest, ezt annyira jó minőségben teszi, hogy a Sohóban kapott kiállítást az Evening Standard szerint. A Fiumano Clase Galériában helyet kapott festményeket Lohe mind Észak-Svédországban kezdte el, majd Londonban fejezte be. A svéd művész elmondta:

Van egyfajta különleges fény és légkör Észak-Svédországban, amit sehol máshol nem találtam meg. Egy misztikus és egyenetlen szépség.  

 

Képünk illusztráció.Forrás: Flickr.com

Ezzel szemben a londoni stúdiójában másfajta fényeket találni, ami szerint olyan, mint amikor egy hely emlékezete erősebbé válik a távolban. Látja az ember ugyanazt a lefestett tájat, mint Svédországban, de mégis más szögből.

Londont is dicsérte, ami szerinte nagyszerű hely egy művésznek a nyitottsága és barátságos légköre miatt. Szóval történjen bármi, ő marad itt alkotni. Mindenesetre nagy megtiszteltetésnek veszi első kiállítását Svédországon kívül. Azt a kiállítást, ami május 10-én nyit és július 5-én zár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek