A görögök rajongóinak találták ki ezt a rendezvényt

Görög finomságokat lehet kóstolgatni, görög zenére lehet szirtakit táncolni és görög úti célok közül lehet szemezgetni május első hétvégéjén Belgrádban. A szerb Turistički Svet utazási magazinban már a rendezvény részleteit is beharangozták.

A görögöktől akár szirtakizni is megtanulhatForrás: Shutterstock / Készítette: John Blanton

Május 3-tól 5-ig a görög kultúra lakja be a szerb fővárost. Akik ezeken a napokon látogatnak el Belgrádba, egy színes, görög fesztiválhangulatot idéző rendezvénybe csöppenhetnek bele. Élőben szólal meg a görög buzuki, és a helyiek csak úgy ropják majd a szirtaki táncokat. A mutatós tánclépéseket az érdeklődőknek is örömmel megtanítják.

A Belgrádban vendégeskedő görögök a helyi gasztronómiai különlegességeiket is magukkal viszik a városba. Lehet majd minőségi olívaolajat vásárolni, megkóstolhatják az eredeti feta sajtot, továbbá finom borokat is kínálgatnak.

Mivel a rendezvényre még a nyári szezon előtt kerül sor, a turisztikai irodák a legjobb nyári ajánlataikkal vonulnak ki a görög napokra. A kedvezményes tengerparti szállásokat, a legnépszerűbb görög úti célokat tárják az érdeklődők elé, akik helyben is foglalhatnak szállást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek