Magyar csárdással szórakoztatnak az osztrák fővárosban

Magyar dallamokat, csárdást és különleges „gypsy swing" zenét is hallhat a bécsi Café Schopenhauer közönsége január 11-én, azaz ma este 19.30-tól. A műfajt egy hattagú együttes rendszeres koncertekkel honosítja meg a fővárosban.

Az idei első esten a Robi Lakatos és Berki Karcsi alkotta hegedű-gitár duó lép fel a bécsi Café Schopenhauer termében, ahol igazi, magyaros, ropogós csárdással varázsolják el a közönséget.

A Krapf-Berki duóForrás: Facebook / Duo Krapf/Berki

A művészcsoport magját a Krapf-Berki duó alkotja. Krapf Isabella, szájharmonikás és idősebb Berki Károly már összeszokott párost alkotnak, köréjük szerveződnek a további művészek, akikkel együtt rendszeresen szórakoztatják a magyar és osztrák közönséget. A kis csapat a magyar dallamok mellett gyakran latin zenét is játszik.

Az ORF arról számolt be, hogy a mai magyaros zenei koncert után a zenészeket január 24-én lehet hallani ismét az osztrák fővárosban: az est témája akkor Django Reinhardt zenéje és a filmzenék világa lesz. A következő magyar estet február 16-án tartják a Bécs 21. kerületében található Mautner Schössl termeiben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek