Barokk festményekké állnak össze az emberek ezeken a gyönyörű víz alatti fotókon

A barokk festmények szépségét idéző, víz alatti fotókat Christy Lee Rogers készítette életének egy nehezebb periódusát követően, amikor úgy érezte, hogy az elmúlt időszakáról csak fényfestésen keresztül tud őszintén beszélni. A Múzsák névre keresztelt fotósorozat az emberi sebezhetőségről, és a lelket felszabadító érzések megéléséről szól. 

Forrás: Christy Lee Rogers / Boooooom!

A Hawaiiról származó vizuális művész színes, fényben gazdag fotói leginkább Caravaggio munkáira hasonlítanak, ő jelenítette meg képein az emberi alakokat, mintha drámai megvilágításban lennének, és a mély árnyékhasználat is általa vált a barokk festészet ismertetőjegyévé. Rogers éjszakai, víz alatti fotózásában persze komoly szerepet kapott a fénytöréssel való játék is - írja a Booooooom művészeti portál.

Forrás: Christy Lee Rogers / Boooooom!

Egy interjúban korábban azt nyilatkozta, hogy a Múzsák sorozatának ötlete azt követően fogalmazódott meg benne, amikor tragikus hirtelenséggel sok, számára nagyon fontos embert elveszített maga körül. Ekkor határozta el, hogy "minden tervét megvalósítja, amire még képes az életében". Ezek a vízben lebegő, erős fényekkel megvilágított emberi testek és szövetek a hosszú ideig elnyomott kreativitásának és minden korábbi belső feszültségének felszabadulását jelképezik. Olyan "lágy és békés jeleneteket" akart velük ábrázolni, amelyek képesek megmutatni az emberi sebezhetőségben rejlő tragédiát, és amely a legjobban fejezi ki azt a csak emberre jellemző tulajdonságot, amit érzelmességnek hívunk.

Forrás: Christy Lee Rogers / Boooooom!

A víz alatti fotózás úttörőjeként is emlegetett Christy Lee Rogers évek óta a fényképezés új irányával kísérletezik, amelybe az olyan, fotókon szokatlan elemeket kapcsolja össze, mint a mozgás, a víz, a színek és a fények. Ezzel a művészi közeggel pedig a képet néző ember érzelmeit igyekszik manipulálni. A Múzsák című sorozatát szeptember 21. és 23. között Shanghajban állítják ki a Photofairs művészeti galériájában. 

Van még kép, kattintson a fotóra!Forrás: Christy Lee Rogers / Boooooom!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek