A Centrál Színház deszkáira viszik a világ legszebb szerelmes regényét

  Szeptember 28-án mutatja be a Centrál Színház a világirodalom egyik legnépszerűbb szerelmes regényének, a Büszkeség és balítélet színpadi változatát. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakít a színpadon.

  Jane Austen 200 éve született művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, melyet az Egyesült Királyságban nagy sikerrel játszottak. Itthon a darabot a Liza, a rókatündér című filmvígjátékot is rendező Ujj Mészáros Károly vitte színpadra. Az előadásban látványosnak ígért, vetített hátterekkel jelenítik meg a történet különböző helyszíneit. Mindeközben a bájos Lizzie, a titokzatos Mr Darcy, az álmatag Jane, az egymást gyötrő Bennet házaspár, a csacska Kitty és a még csacskább Lydia, és valamennyi rokonuk, barátuk, ismerősük életre keltője mindössze két színész: Balsai Móni és Schmied Zoltán lesz.

  Büszkeség és balítélet két főszereplője: Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakít a színpadonForrás: Horváth Judit

  A Büszkeség és balítélet két színészre című darab Baráthy György fordításában szeptember 28-ától lesz látható a Centrál Színház kisszínpadán. A díszleteket Fekete Anna tervezte, a jelmezeket Kárpáti Enikő álmodta meg. Jegyeket egységesen 4900 forintért lehet találni az előadásra.

  Ujj Mészáros Károly szerint a darab a ma embere számára is aktuális: "megmutatja, hogy az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!