A világ leghíresebb múzeumainak kirablására csábít az új magyar animációs film

November közepén kerül a hazai mozikba Ruben Brandt, a gyűjtő című felnőtteknek készült, magyar animációs akció-thriller. Az alkotók James Bond hangulatot, autós üldözéseket, és a világ legismertebb múzeumainak legtrükkösebb műkincsrablásait ígérik a nézőknek.

Az animációs filmet Locarnóban mutatták be, de néhányan az elmúlt hétvégén már a megújult, Corvin Pláza tetején található Rooftop Cinemában is láthatták. Ilyen, alkotói beszélgetésekkel tarkított vetítéseket tartanak még augusztus 24-én a szentendrei P'art Moziban és 31-én este kilenckor a Várkert Bazárban. 

Forrás: Mozinet

A film kiinduló témáját a világ leghíresebb múzeumait megrázó, különös rablássorozat adja: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt, vagyis Ruben Brandt pszichoterapeutát (magyar hangja Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen.

Forrás: Mozinet

Csupán Kowalski (m.h. Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda veszélyesen csábító női tagjába, Mimibe (m.h. Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba.

A Gyűjtő nevét Rubens és Rembrandt ihlették, így lett Ruben BrandtForrás: Mozinet

Milorad Krstić egyedinek ígérkező látványvilágú akció-thrillere a világ bejárására csábítja a nézőt: a műkincsrablók célpontjaik között szerepel a Louvre, a Tate, az Uffizi, az Ermitázs és a Szépművészeti Múzeum is.

A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol végig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom köti le a néző figyelmét - olvasható a film, szerkesztőségünkbe érkezett ajánlójában. A Ruben Brandt, a gyűjtő animációs film zenéjét Cári Tibor szerezte, a producere Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstić és Kurdy-Fehér János.

Milorad Krstic
Közép-európai képzőművész, 1989 óta él Budapesten, és alkot mint festő és multimediális művész. Első rövidfilmjét, a My Baby Left Me című animációt a 45. Berlinálén Ezüst Medve-díjjal jutalmazták. Következő munkája, a Das Anatomische Theater, amely elnyerte a legjobb interaktív projektnek járó MIFA-díjat az 1999-es Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

 

Forrás: Mozinet
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek